
Kluczowe Korzyści
MGO 100+
Oceny MGO odnoszą się do poziomu metyloglikoxalu w miodzie, który jest naturalnym związkiem występującym w nektarze kwiatów drzewa Manuka. Koncentracja metyloglikoxalu w miodzie Manuka decyduje o jego ocenie MGO. MGO 100+ jest odpowiedni do bardziej zaawansowanych zastosowań, takich jak łagodzenie bólu gardła i leczenie łagodnych infekcji.


Monofloral
Każda kropla miodu Manuka jest autentycznie testowana laboratoryjnie pod kątem markerów pyłku, aby potwierdzić obecność pyłku Manuka w jego DNA. Jeśli pszczoły zbierają także nektar z innych kwiatów, miód jest testowany, aby udowodnić wyższy poziom Manuka.
| Porcje w opakowaniu: 25 / Wielkość porcji: 10g | ||
|---|---|---|
| Średnia ilość na porcję | Średnia ilość na 100g | |
| Energia | 134 kJ | 1340 kJ |
| Proteiny | 0,04 g | 0,4 g |
| Tłuszcze, całkowite | 0 g | 0 g |
| - nasycone | 0 | 0 g |
| Węglowodany | 7,96 g | 79,6 g |
| w tym cukry | 7,81 g | 78,1 g |
| Sód | 1,2 mg | 12 mg |
Aby uzyskać niewielki zastrzyk antyoksydantów z miodu, możesz używać go zamiast białego cukru. Doskonale nadaje się do słodzenia naturalnego jogurtu, kawy lub herbaty. Można go także wykorzystywać w gotowaniu i pieczeniu. Miód manuka to pyszny, codzienny przysmak, który jest nie tylko zdrowy, ale także pełen korzyści.
✓ Miód najlepiej przechowywać w kuchennej szafce lub spiżarni, z dala od bezpośredniego światła słonecznego. Nie przechowywać w lodówce ani w pobliżu źródeł ciepła.
✓ Po otwarciu przechowywać szczelnie zamknięty.